Dames 2 verrast Maasdal D1

      Geen reacties op Dames 2 verrast Maasdal D1

Zaterdag 27 januari speelden we thuis tegen VC Maasdal DS1, de virtuele koploper van onze poule (44 punten uit 10 wedstrijden tegen 46 uit 11 van Landgraaf). Dat het een zware wedstrijd zou worden, was wel duidelijk, maar we zouden ons niet zomaar gewonnen geven!!

Meteen al in de 1e set werden veel eigen fouten en teveel servicefouten gemaakt. Maasdal nam al snel en haast onoverkomelijke voorsprong en als we niet heel snel onze verdediging op orde brachten, kon deze wedstrijd nog wel eens heel vervelend worden voor ons. We verloren de eerste set kansloos met 10-25.

De tweede set was ondanks de aangescherpte verdediging niet veel beter dan de eerste en weer met name door teveel eigen fouten, kwamen we niet verder dan 11 puntjes.

Maud vliegt

Maar set 3 bracht de ommekeer! Dat we niet opgaven bleek door een fantastisch goed samenspel, slim spelen en een goed block! Maasdal wist niet wat hen overkwam en ze konden ons maar ternauwernood bijhouden. Maasdal was verbaasd en maakte fouten waar ze eerder geen fouten maakten en het leek alsof we een doorbraak te pakken hadden. We keken goed, prikten tikballen precies daar waar hun verdediging niet stond en onze smashes waren gericht en hard. Door hard te vechten en goed te verdedigen pakten we de derde set met 25-23!!!

Killblock van Loes

En na het winnen van de 3e set konden we met een goed gevoel beginnen aan de 4e set. Iedereen was optimistisch, vrolijk, strijdlustig en vol energie. En wederom kregen we het idee dat Maasdal zich verrast voelde door onze strijdlust. We bouwden een voorsprong op van enkele punten en hielden dit tot het laatst goed vast. Dit was hoe ons team moest functioneren: als een geoliede machine! En dit smaakte naar meer, want met winst van de vierde set in zicht, wilden we nu ook die vijfde set naar ons toe trekken!!!! De vierde set wonnen we met weer met 25-23!

Niemand kan ons verslaan!

En toen was het 2 gewonnen sets, 2 verloren sets. Er kwam dus een 5e set. Er werd hard gevochten, want het was overduidelijk dat het tweede dames-team uit Voerendaal zich beslist niet zomaar gewonnen gaf!! Deze vijfde set was erg spannend, maar Maasdal herpakte zich, pakte een paar punten voorsprong en gaf deze niet meer af. De set werd uiteindelijk met 15-9 verloren, maar met een 2-3 verloren wedstrijd waren wij hartstikke blij!!! We hadden in een ontzettend spannende wedstrijd toch zomaar 2 sets afgepakt van Maasdal, iets wat niemand had durven voorspellen!!! De fans op de tribune waren niet meer te houden en wijzelf wisten ook niet goed wat ons overkwam en in plaats van Maasdal wilden wij zelfs het vreugdedansje maken, hahaha!!!

We staan nu op een gedeelde derde plaats met VC Patrick, maar komende zaterdag speelt Echt tegen Wessem en wij tegen de Jokers. Beide wedstrijden zijn uitwedstrijden, maar komend weekend zal de derde plaats in de competitie zonder twijfel worden vastgelegd! Laat Patrick onze prestatie tegen Maasdal maar eens proberen te evenaren!!! Komende zaterdag spelen we dus uit tegen de Jokers in Heer. Komen jullie ons weer aanmoedigen? Na 3 februari is het een hele tijd stil in onze competitie, maar op 24 maart gaan we dan in een uitwedstrijd verder tegen ADC. In de tussentijd gaan we hard trainen om onze techniek en posities te verbeteren en wie weet hoe dat in de toekomst gaat uitpakken. Maar eerst dus tot zaterdag 3 februari!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *