Dames twee ontwaakt uit winterslaap

      Geen reacties op Dames twee ontwaakt uit winterslaap

Dames 2 ontwaakt (langzaam) uit de winterslaap.

Nu de lente begonnen is en na zes weekenden geen wedstrijden te hebben gehad, stond zaterdag 24 maart de uitwedstrijd tegen ADC DS6 in Urmond op het programma. ADC stond op dat moment achtste in de competitie. In het kort gezegd: om 3de te willen worden, moesten wij deze wedstrijd winnen. Maar na zo lang zonder wedstrijd te hebben gespeeld en nog maar net wakker uit de winterslaap, hadden we een paar kleine opstartproblemen.

De eerste set begonnen we met goede en frisse moed aan de wedstrijd. Echter maakten wij veel servicefouten aan het begin van de set. Gelukkig hielp ADC ons door net als wij in de beginfase veel servicefouten te maken. Verder waren wij ook nog niet helemaal wakker in de verdediging.  Na een paar punten gespeeld te hebben, waren we eindelijk wakker en had ADC het moeilijker met onze aanval, maar ook met de service. Dit resulteerde uiteindelijk in een overtuigende setwinst, namelijk 13-25 voor VCV.

De tweede set ging voor ons gevoel een stuk beter. We hadden vanaf het begin een sterke service en liepen vrij snel uit in de set. Helaas bleek net als in set 1 dat we nog niet helemaal wakker waren en stonden we af en toe een beetje te slapen in het veld. Daardoor verloren we onnodige een aantal punten. Maar dit mocht de pret niet drukken, want we wonnen de set met 14-25.

De derde set begonnen we sterk met een hoge servicedruk en net als in set twee leverde dit een comfortabele voorsprong op. Maar misschien ging het wel iets te makkelijk in het begin van de set, want naarmate de set vorderde begonnen we steeds meer moeite te krijgen met het afmaken van de punten, waardoor lange rally’s ontstonden (achteraf kunnen we natuurlijk zeggen dat we dit voor de meegereisde fans deden om iets meer spanning in de wedstrijd te krijgen). Maar na even wakker geschud te worden kwamen we weer in ons spel en haalden we ook deze set binnen. De set eindigde uiteindelijk in 18-25.

Om de beste papieren te behouden op de derde plaats wilden we natuurlijk het maximale aantal punten mee terug nemen naar Voerendaal. We begonnen helaas weer vrij slordig. Was dit dan toch het gevolg van de drie relatief eenvoudige sets hiervoor? Naarmate de set vorderde kwamen we weer in ons spel en haalden we de set, ondanks wat moeite, toch binnen met 19-25.

Dit was niet de beste wedstrijd die we dit seizoen gespeeld hebben, maar gelukkig hebben we toch gewonnen met 4-0.

Gelukkig waren wij niet de enige die last hadden van wat opstart problemen, want ook het digitaal wedstrijdformulier had in de 3de en 4de set wat problemen. Dat leverde bij het bekijken van de uitslag na afloop van de wedstrijd een aparte uitslag op en het was zelfs even schrikken met de uitslag van 1-3 voor ons. Het was immers 0-4!

 

Natuurlijk was dit kleine foutje de dag erop hersteld en staan we weer netjes derde, 2 punten voor op VC Patrick in de competitie!

De eerstvolgende wedstrijd spelen wij op vrijdag 6 april om 20.30 tegen Fyrfad DS4. Dit betekent dat wij komende zaterdag wederom even rust hebben!!

De wedstrijd tegen Fyrfad DS4 zal op vrijdagavond in het zaaltje van de Joffer gespeeld worden. Gaan we het hier weer spannend maken door een punt af te geven of pakken we gewoon de volle 5 punten tegen de hekkensluiter? Als we samen als één team spelen belooft dit een waanzinnige wedstrijd te worden! Komen jullie ons aanmoedigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *