De laatste wedstrijd: wordt Dames Twee 3e of 4e?

VC Voerendaal Dames 2 lag met 46 punten twee punten achter op de directe concurent voor de derde plaats  VC Patrick. We moesten minimaal 2 punten meer verdienen dan VC Patrick om nog derde te kunnen worden, maar VC Patrick speelde tegen Fyrfad en de kans dat ze daar punten zouden laten liggen, was klein.

Desondanks begonnen we met goede moed aan de wedstrijd, want een 4-0 gaf ons tenminste nog kans op die derde plek! De eerste set ging dan ook overtuigend naar Voerendaal. We wonnen die set met een heel mooie 14-25.

En dat zette de toon! Enigszins relaxed en schijnbaar zonder zorgen begonnen we aan de tweede set. Maar dat moeten we niet doen! Vludoc bood meer weerstand dan gedacht en al snel stonden we met 6-0 achter. We vochten wat we konden, maar verloren de set uiteindelijk met 25-21.

In set 3 moesten we orde op zaken stellen, want verliezen was geen optie! Slim spelen, minder fouten, goede passes en meer slagkracht bracht ons de winst, maar ook maar net: 23-25.

En nu moesten we het afmaken. Nuth had lang genoeg met ons gesold! Het werd een uiterst spannende set die liet zien hoe gelijkwaardig we waren. Het hele seizoen hebben we niet zo’n spannende race naar de setwinst gehad. Rond de eerste matchpoint vocht Vludoc zich terg en pakte de setpoint over. Matchpoint, setpoint, enz enz. Uiteindelijk ging de winst naar Vludoc met 32-30! Het stond nu 2-2 in sets.

En dus werd het een vijfsetter. Vludoc was sterk begonnen en had al snel een voorsprong van 4 punten en daar hadden wij niet van terug. We wonnen nog 4 puntjes, maar Nuth pakte de winst met 15-8.

Vooral set 4 was de moeite waard! Wat een gevecht en wat een strijdlust! Maar in set 5 was het leed geleden en we waren moe. Omdat VC Patrick geen enkel punt liet liggen kwamen wij op de 4e plek terecht, maar eerlijk is eerlijk: alleen als Patrick had verloren met 0-4, hadden wij een kans gehad op die 3e plaats. We verloren de wedstrijd van Nuth met 3-2 en als dank krijgt de damesfdeling van Vludoc Martijn als trofee. Hij zal zich de komende tijd gaan bezighouden met het tweede damesteam van Nuth. Wie weet hebben we hem binnenkort een keer als tegenstander?

Nu twee weekjes rust en na de meivakantie beginnen we weer! Fijne vakantie en tot woensdag 9 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *