Spannend slot in Maastricht voor Dames 2

      Geen reacties op Spannend slot in Maastricht voor Dames 2

Zaterdag 3 februari hebben we in Maastricht tegen Jokers VC DS4 gespeeld.

Set 1: we begonnen de set niet zo lekker. De aanval kwam niet goed op gang of er werd niet gescoord. De dames van de Jokers hadden heel goed in de gaten wat we gingen doen en anticipeerden daar continu op. Ook werden er veel ballen recht op de spelers gespeeld i.p.v. op de moeilijk haalbare gaten in het veld. Hierdoor pakte de Jokers ons met een ruime 25-15 winst.

Set2: deze set ging al een stuk beter in het begin en we gingen gelijk op. Daarna liepen wij zelfs nog wat uit. Op het einde zakte onze verdediging wat in en hierdoor lieten wij de Jokers weer wat terug komen. Bij een van de rally’s viel een set-up ietwat hoog en ver uit en Rob drukte zich plat tegen de muur… deur… om een aanstormende Britt te ontwijken en hij verdween achterover, plat op zijn rug een voorraadhok in, zo uit het zicht van iedereen. Het was een komisch gezicht en er werd flink gelachen, maar gelukkig was alles goed. Toch waren er ook nu weer nog best veel service fouten, maar het enthousiasme zat er deze set goed in en we hebben de set dan ook gewonnen met een mooie (spannende) 22-25.

Set3: de moed zat er nog goed in en we begonnen ook weer goed. Door wederom niet de aanval af te maken (te scoren) lieten we de Jokers weer enigszins terug komen, maar door teveel eigen fouten aan de kant van de Jokers is deze set met 22-25 door ons gewonnen.

Set4: ook deze set begonnen we weer goed en natuurlijk gingen voor die 1-3 winst. De vorige keer wonnen we met 3-2, dus een 1-3 zou al een verbetering zijn. Maar wederom door teveel service fouten kwamen de tegenstanders weer dichterbij. Omdat onze 2e en 3e set langdurende sets waren, begon op het veld naast ons al het inspelen van een nieuwe wedstrijd en (te) vaak moesten we een rally met een dubbele fout stoppen en opnieuw beginnen. Hierdoor verloren we de concentratie en op het einde ging het dan ook nek aan nek. Deze vierde set, die we hadden willen winnen, is uiteindelijk met 27-25 door de Jokers gewonnen met een vijfde en beslissende set tot gevolg.

Set5: we begonnen de eerste helft van deze set erg lekker en met een 8-4 voorsprong wisselden we van kant. Er kon ons niks meer gebeuren, dachten we, maar we zaten ernaast! Het einde was nog erg spannend en we moesten de set met 15-13 en daarmee de wedstrijd met 3-2 aan de Jokers laten. Teleurgesteld verlieten we het veld. Maar eerlijk is eerlijk: een 3-2 thuis voor ons en een 3-2 uit voor de Jokers lag wel in de lijn der verwachting. We zijn aan elkaar gewaagd. Nu moeten we alleen nog onze eigen fouten eruit halen en dan groeien we weer als team. We leren elke wedstrijd weer bij!

De komende 7 weken hebben we géén wedstrijden, dus we gaan er in de trainingen hard tegenaan om op zaterdag 24 maart aan te treden tegen ADC D6 in Urmond. Verder wensen wij iedereen een fijne carnaval en tot over dik anderhalve maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *