VCV D2 (3) pakt puntje van koploper Landgraaf D2

Op zaterdag 14 januari kregen we bezoek van de koploper in onze competitie, namelijk VC Landgraaf Dames 2. De vorige ontmoeting verliep wat minder soepel dan de bedoeling was, maar in de afgelopen maanden hadden we hard getraind om meer weerstand te kunnen bieden aan dit sterke team.

De eerste set ging echter meteen al niet zo heel goed. Het leek alsof we weer in het wedstrijdgevoel moesten komen na die lange kerstvakantie. De pass ging minder goed en ook maakten we teveel eigen fouten en hierdoor verliep de set dus niet zo soepel. Landgraaf had dat heel goed in de gaten en walste over ons heen met 13-25.

En alsof Landgraaf zich al gewonnen waande, ging de tweede set een stuk: we hadden de pass beter onder controle ook werd er goed verdedigd waardoor we veel punten hebben kunnen maken met de aanval. Er waren wel veel rally’s deze set, maar door ons grote enthousiasme hebben we de meeste punten hiervan kunnen pakken. We hebben deze spannende set uiteindelijk ook gewonnen met 25-23. Het was wel duidelijk dat we ons zeker niet gewonnen gaven.

De derde set verliep helaas in het begin weer wat moeizaam en we begonnen weer veel eigen fouten te maken. Op de helft van de set ging het weer beter, want we wilden niet dat VC Landgraaf het setje van ons ging afpakken. Het stond immers 1-1, maar jammer genoeg hadden ze een te grote voorsprong waardoor we het niet meer goed konden maken en we de set toch hebben verloren met 18-25.

De vierde set was alles of niets, want als we deze zouden winnen, kwam er nog een vijfde set! Maar helaas ging het toch weer iets minder tegen de enorme servicedruk van de overkant. De pass liet te wensen over en de knoerharde aanvallen konden we niet pareren. Hierdoor was het enthousiasme van de tweede set helaas ver te zoeken en verloren we deze set met 13-25.

We hebben ons best gedaan en zelfs een set gepakt maar uiteindelijk hebben we toch 3-1 verloren tegen VC Landgraaf Dames 2. Maar die ene set, dat was een doel op zich en we zijn trots dat we ze niet met 0-4 naar huis hebben laten gaan! We lieten zien dat we ze zeker aan kunnen, mits we onze verdediging goed op orde hebben!

1 thought on “VCV D2 (3) pakt puntje van koploper Landgraaf D2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *