Training werpt vruchten af bij de B meiden

We berichtten het al eerder: de meisjes B hebben goede zaken gedaan in Valkenburg en dat mag best nog eens gezegd worden! Onze B meiden namen het zaterdag op tegen SEC. De vorige ontmoeting ging lastiger dan verwacht en werd nog met 3-2 in Valkenburg verloren, maar Bas en Jeroen hadden de meiden goed getraind en het leek erop dat die training zijn vruchten begon af te werpen. De pass wordt steeds beter, de aanval is scherper en de verdediging gaat ook de goede kant op.

De eerste set was een volledige walk-over en met 16-25 hoeven de meiden zich nergens voor te schamen, want dat is een heel ruime overwinning. In de tweede set leek het alsof de gelen hun vorm gevonden hadden en ze konden lange tijd in het kielzog van de meiden uit Voerendaal blijven, maar uiteindelijk bracht ook deze set weinig problemen.

Een heel ander verhaal was de derde set. Het leek wel alsof onze meiden in de wolken waren, want deze set liep echt voor geen meter, sorry dat ik het zeg en bij een achterstand van 16-24 leek de set voorbij, maar wat we toen te zien kregen was topvolleybal van de allerbovenste plank! Elisa serveert. Nee, niet een keer, maar liefst 8 keer weten wij uit die opslag gewoon te scoren! Dit is nu wat men bedoelt met servicedruk!!! SEC had gewoon het nakijken en kwam met geen mogelijkheid meer in hun ritme terug. Bij 24-24 stokte de succesreeks en bij 25-24 namen we voor de zekerheid nog maar een time-out. Gezien de enorme vechtlust die de meiden hadden laten zien, hebben we ze ervan overtuigd dat de set pas voorbij is als de laatste bal de paarse vloer heeft geraakt en zover was het nog lang niet! We wilden vechten voor deze set en dat deden we dan ook!En dat een set niet per se bij 25 eindigt, getuigt deze set wel, want pas bij 27-29 gaven de SEC-meiden het op en pikten we onze derde set binnen. Bas was door het dolle heen en knuffelde zelfs de held van de set. Man man man, wat was die coach blij. Later snikte hij nog iets van: “geweldig dat ze lieten zien wat we ze in de training zo hard hebben geprobeerd aan te leren. Geweldig!!” Hoe zeggen ze ookalweer op televisie? “This is volleyball!!!”

De vierde set leek SEC de vechtlust wel een beetje kwijt te zijn, want met een mooi verschil van 8 punten werd ook deze set netjes ingenomen en konden we met de volle vijf punten naar huis!

De B meiden staan nu bovenaan in de competitie met 9 punten uit 2 wedstrijden en ze zijn vastberaden dat ook zo te houden! Aanstaande zaterdag komen de Jokers op bezoek. De Heerenezen, Heeraren, Heer…. mensen uit Heer hebben nog geen wedstrijd gespeeld en kunnen dus nog voor een verrassing zorgen. Maar we zijn er klaar voor! kom je ons aanmoedigen? We spelen om half drie in de Joffer!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *