Meisjes c op koers naar het kampioenschap!

Er lag zaterdag 11-3 natuurlijk wel wat druk op onze schouders, want als we met 4-0 zouden winnen en ADC op dezelfde dag met 4-0 zou verliezen, dan konden we al kampioen worden! En dus moest er met 4-0 gewonnen worden van de club uit Stramproy.

We speelden thuis in de Joffer en dat gaf op zich wel wat rust. We hoefden immers niet te reizen en we waren dan ook lekker uitgerust en op tijd aanwezig. Wel kampten we met een halve enkelblessure van Isa, kwam Lonneke op skilatten de hal in schuiven en die moest dus even omschakelen van Oostenrijk naar Voerendaal en Luna was ziek…. of niet.

De uitwedstrijd tegen Stravoc ging onverwacht makkelijker dan gedacht en we waren dan ook ietwat overmoedig gestart. Beide teams gingen redelijk gelijk op en we moesten nog flink aan de bak om tegenstand te bieden. Het zou toch niet onze eerste verloren set gaan worden? Het dieseltje van vorige week kwam deze keer maar moeilijk op gang. Was er iets aan de hand? Zat er iets verkeerds in het eten? Een paar time-outs later met bemoedigende woorden en aanwijzingen van de coaches en de neuzen stonden weer de goede kant op. Met pijn en moeite trokken we de eerste set alsnog naar ons toe: 25-23.

De 2e set ging een stuk beter!

En toen was het befaamde dieseltje op gang: de tweede set ging een stuk beter en we namen al gauw een voorsprong. Het samenspel was goed, de tikballen kwamen op de juiste plek neer en ballen van Stravoc werden goed opgevangen en verwerkt. Een mooie 25-14 was het resultaat.

Geconcentreerde verdediging van Isa

“En nu door!”, werd er gezegd. Dit ritme was goed en dat moesten we vasthouden!! Alle speelsters kwamen aan bod en er werd driftig en tactisch gewisseld. “Van 1 naar 1” en “let op die tikbal”, riep Martijn, maar we speelden gedreven en secuur richting de 25-15 van die derde set.

Het stond 3-0 en we moesten natuurlijk die vierde set ook binnenhalen. Zo’n valse start als die eerste set mocht ons niet meer gebeuren!

Mooie redding van Lonneke

Helaas bleek Isa toch ietwat last te hebben van haar enkel en moest gewisseld worden, maar geen probleem, want we waren immers lekker bezig. Maar Stravoc was ook weer op dreef, want die wilden toch een set mee naar huis nemen! En wederom ging het gelijk op. Het zou toch niet … ? Bij een ruime voorsprong besloot Martijn om ook Julie en Lonneke naast Isa te zetten en de set uit te laten spelen door Aukje, Femke, Lieke, Luna, Nienke en Yelina. Het was even wennen zonder lengte aan het net, maar de meiden weerden zich goed en behielden de voorsprong en ook de vierde set was voor ons: 25-20 en 4-0 in sets. De zevende ongeslagen overwinning was een feit!

De rest van het weekend werd er met spanning veelvuldig in de Nevobo app gekeken naar de uitslag van ADC – Jokers, want als ADC met 4-0 zou verliezen, waren we meteen al kampioen!
Zondagavond kwam het ontnuchterende resultaat: ADC had dan weliswaar van de Jokers verloren, maar de 3-2 was niet genoeg voor ons kampioenschap. We moeten nog even verder knokken dus!

En we staan in de nieuwsbrief! Even lezen dus!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *